Értesítési cím vagy szavazólap-átvételi hely módosítása magyarországi lakcímmel nem rendelkező magyar állampolgároknak (NVI)

Magyarországi lakcímmel nem rendelkező, magyar állampolgárságú választópolgárként Ön kérheti regisztrációjának módosítását.

Kulcsszavak: adatmódosítás, kérelem

Minden magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgár.

Értesítési cím vagy szavazólap-átvételi hely megváltoztatása (csak regisztrált választópolgárok)

Ha a regisztrációt követően megváltozik a választópolgár értesítési címe, vagy a szavazólap átvételi módján, helyén változtatni szeretne (korábban lakcímre kérte, de mégis valamely külképviseleten szeretné átvenni, vagy külképviseletre kérte, de mégis a lakcímén szeretné megkapni a szavazási levélcsomagot), ezt a változást be kell jelenteni.

 

A módosítás iránti kérelem bármikor beadható. 

Egy adott választás tekintetében azonban a választójog gyakorlásához az szükséges, hogy a kérelem a Nemzeti választási Iroda címére a szavazás napját megelőző 25. napig megérkezzen. Az ennél később beérkezett kérelem esetén választójogát már csak a következő választások, illetve országos népszavazás alkalmával gyakorolhatja.

A választási regisztráció módosítása, meghosszabbítása vagy törlése benyújtható itt:

Választási regisztráció módosítása/meghosszabbítása online

A honlapról letöltött és kinyomtatott nyomtatvány kitöltést követően postai úton is benyújtható a Nemzeti Választási Iroda címére: 1397 Budapest, Pf.: 547

Letölthető nyomtatvány postai benyújtáshoz (pdf)

A Nemzeti Választási Iroda elnöke. Ha a Nemzeti Választási Iroda elnöke a fellebbezésnek nem ad helyt, a fellebbezést a Fővárosi Törvényszék bírálja el.

2013. évi XXXVI. törvény a választási eljárásról.

NVI